Saturday, October 30, 2010

Weh Sorry !

aku ta tahu la na cakap ape .
takut ade . malu ade . seram ade .
tapi pape hal . weh sorry !

asyik aku basuh baju tadi .
dgn bertemankan benda alah yg bersumbat di telinga .
seronok pulak membasuh . haha .
tapi masih perlukan washing machine okay*

pompuan yg dok basuh baju sebela aku mcm patung doe .
ta begerak . mcm di awet kot . mcm tiang lampu pon ade .
giler seram .
aku na pandang mcm takut .
aku teruskan lah pembasuhan .
but she still stand n stay . wth*


eh , da lain macam minah nie . aku buat berani la pandang .
tapi , sekali aku pandang .
makaih !
LENGAN  DIER PENUH NGN BUIH BAJU AKU BASUH SHIOT !
ape lagi senyum kambing la . =.='
maybe dier da warning kot . tapi mcm shial je benda alah kat telinga nih .
pape hal sorry weh ! weh sorry !

aku takut na ckp tadi .
da tengok mate ko da mcm vocalist Gelimat .
sumpah takut weh !

weh sorry !
aku post kot kat blog pasal ke'sorry'an aku neh .
appreciate la shiket . =.='
berdamai k . 1 wing kot . 1 level . 1 part .
1 kemaafan ta kan ta buley ? peace k .

:)

Thursday, October 28, 2010

Final Version

korang nyanyi lagu di bawah ni version Kantoi by Zee Avi .
tapi lagu ni mau final punya version .
ok ?
sesuai untuk mereka yg tension mau final .*


_________________________________________________
Kantoi by Che Nad :

Semalam u lupe pasal kiter ,
U kate i pon sama juger .
U kate u lupe tapi ta tiru ,
But when i ask u , y lidah pon jadi kelu .

So, i decide for silent takut u mara ,
Your friend cakap u susah na mara .
Tapi bile i tanya u , u buat derk jer ,
Lagi la i jadi giler .

Then , i give up ngan u sebap na final ,
U kate sory syg i jenis pelupe .
U kate please syg jgn buat i down ,
tapi latar belakang song System of Down .

So i guess that's the end of our story ,
Akhir kate , "u na ape lagi ?"

Tapi last last i detect u was cheating me too ,
With your friend punyer friend ......................
Samdol ................

Kantoi .....
__________________________________________________

"samdol" some kind of word that i'm gonna use for sh*t'n to people .
uppss ! haha . jgn mara .

ade yg ta masuk with pure lyrics tue .
buat relex sudeh . haha . spontaneous* 


(not for my yayang okay)* =.='

Wednesday, October 27, 2010

Been Tagged !

aku ta tahu la apa jenis game ini .
geram ada . suka ada . na manja manja ada .
aisshhh !

ok .
been tagged by Cik Teeha ! ;))

(ta na cerita 25 things , facts , or habits about me . na tanyer awk banyak nie)*

ok here we go :

1) awk nie sejak biler minat korea ?
2) BFL stand for what ?
3) Paramore's concert ta jumpe awk pon ?
4) belogawakcantiktahu . na jugak ! macam mana ?
5) suke bear ke ? ke bear yg suke awk ? sya bagi momo na ? haha
6) awk underweight mcm sya kan ? haha
7) ta suke mkn pedas . mkn manis kencing manis tahu ?
8) pandai berenang ta ?
9) t kawin biler ? ajak i tahu . plus , kene ade nasi tambah* haha
10) atoxnenex awk tahu sape ? haha
11) agak agak DL ta sem nie ? haaa .
12) jgn degil . t telinga jadik capang . tahu ta ? dan dan je*
13) minat wall climbing ta ? t buley saing .
14) t kawin anak na berapa ? sedozen la senang . book bus ngn i* . haha
15) awk satu kelas ngn khalish ke ?
16) suke kasut ke selipar or sandal ?
17) Roxy or Seed ? =.='
18) prefer young Malay lady wear baju kurung ke kelas or nope ?
19) kapan mau bergimba bersama ?
20) kalau tade hand phone or lappy . buley idop ta ?
21) Mamak or air-cond Restaurant ? =.='
22) tempat date yg dirasakan fun ? =.='
23) degree . kerja or proceed study ?
24) jamming ? haha .
25) any else . na tagged sya lagi ta pas nie ? haha .

(da macam Fomspring)* 


that's it ! i'm done !

Saturday, October 23, 2010

Pemergian

ini hari .
bertarikh 23/10/2010 .
genap hari jadian beliau yang ke-19 .


tapi setiap kali teringat kan .
rase seperti semalam .
bergaduh . bergurau . berkarok . berbaling bantal . 
bertiduran satu katil tiba tiba jatuh tergolek .
bergelak sakai . bergerak ke kelas bersama .
berstudy bersama walaupun ta genap 1 sem .
dan banyak "ber" kalau mahu di teruskan lagi .


beliau pergi meninggalkan aku .
dengan menghidap TB .
pada 18/11/2009 . 
masih terlalu awal bukan ?


tapi harta yang beliau berikan akan aku abadikan .
The Necklace . (aku gelarkan benda alah tu )
akan di pakai ke mana mana .
tanda beliau bersama dengan aku seperti selalu .
picture header blog aku . kalau korang perasan . aku memakai nya .
the way appreciated a gift . 


di station Plaza Rakyat . aku di sapa . seorang nigger .
macam mana boley sapa aku pon ta tahu .
aku menikmati kegemaran Fillet-O-Fish mc'D sambil mencangkung .
giler buruk bunyi*
suddenly ,
"excuse me . how can i get here miss ?"
"after this got train from Sri Petaling , get in there"
"just that ?"
"yeah , be alert , coz that place stated after this next station ."
"oh . haha . thanks . nice necklace then ."
(aku diam sambil pegang The Necklace)


aku ta tahu .
maybe cara nigger puji orang berlainan bangsa dgn mereka .
tapi macam kurang ajar kan , aku diam je .
aku panggil balik si nigger tue .
"hey buddy ! be alert k"
(sambil buat tangan simbol 'peace' then macam na cucuk mata aku)
dari jauh .
"okay !"
(sambil menunjukkan simbol 'ok')


keadaan yang sama berlaku .
when da time beli baju 'atok' . di Hi Style .
sambil menunggu 'atox' fitting baju yang di rasakan sesuai .
agak kebosanan . 
aku buat buat tanyer apek pekerja kat kedai tu .
"ni new arrival design ke ?"
"yup , fit dgn u la . kurus ."
"owh . i on je . my boy tue ."
hahaha (gelak sama sama )


dier bercerita pasal kedai dan past kemalangan that happened to him .
bukak cerita pasal kemalangan .
sebap dier tengok scar kat lengan 'atox' .
tp end of his story .
"really hurt ok . but , nice necklace anyway ."


sambil makan bersama 'atox' .
"cantik lah rantai tue . sape bagi ?"
berkaca jugak lah mata aku na ceritakan dekat 'atox' .


kenapa perlu "nice necklace" ?


harganya tidak seberapa .
design nya pon ta se gah Habib Jewels .


kalau dah ramai yang memanggil nya "nice necklace" .
betapa aku rasa kehilangan seorang kawan yang "nice" .
(berhenti menaip menggosok dahi)


apa aku mahu buat ?
bersolat untuk beliau sudah .
bersedekah surah untuk beliau sudah .
berdoa kesejahteraan untuk beliau sudah .


setiap yang hidup pasti akan mati .
celakalah! mereka yang menidakkan Qada & Qada' itu .


bagi aku .
leaving is normal . memorizing is compulsory .
Nur Akma Azmiera dalam ingatan .


bersama Beliau 
  

Friday, October 22, 2010

Ketidakmenjadian

korang da bace belum buku yang aku suggest itu hari ?
(muke toya je)


ta mengapalah .
ta kesakan sapa sapa pon .


aku na bercerita pasal aku jer .
kalau bosan ta payah bace .
sekali lagi di ulangi .
"TAK PAYAH BACA"


banyak perkara atas dunia ni .
apa yang kita plan kan ta semesti nya menjadi .
percaya ta ?
aku percaya .
(senyum sambil geleng geleng kepale)


aku plan mau amik saja 'atox' aku kat campus dier .
pada itu malam .
makaih !
buley kene tahan pulak kat mak guard yang ala ala pangkat Major .
'atox' aku da turun dari blok dier .
da sampai post guard pon .
apa pasal tarak buley angkut dier  keluar ?
memang na makan selipar*
tapi last last keluar jugak but with lots of 'ah .come on.'
aku harapkan mak guard tu ta naik pangkat .
sebap dier akan lagi menyusahkan org ramai yang mybe urgent dlm perihal mereka .
BABAK 1


azam aku ta balik rumah .
memang ingat menjadi pada awal nya .
tapi memang menjadi kot .
belajar la dengan Aisyah .
MAT222 . berCTU .
tapi time berCTU aku macam over does ubat tido .
Aisyah selalu cakap .
"nad ko bace CTU , jgn bagi CTU bace ko"
pelik kan ? tapi aku paham .
da start dum dam dum dam 
(bunyik guruh)
plan aku agak agak mau khatam CTU menjadik ta ?
anasir anasir dari bilik memang MANTAP .
plan aku berkecai kot .
BABAK 2


marilah korang berkenalan dgn kawan saya nie .
aku gelarkan beliau Abg Pian .
(ejen kereta termasyur)
dier suruh aku beli perencah nasi goreng .
yang harga nya 50sen/1 sahaja .
aku carik punya carik . ta jumpe .
up dari 50sen dier cakap mahal . ok layan .
tapi kami kami* berkaraoke dulu .
ingat 7e ade . tade rupe nya .
aku call Abg Pian . ayat last dier buat aku rase bersala doe .
"ko balik la nad . bagi kunci kat uptown."
Abg Pian saya mintak maap . 
BABAK 3


kalo korang perasan la kan .
template blog aku nie mcm ta menjadi .
tambah tambah header . da nampak macem harem .
aku pon na gelak jugak .
(gelak muke tunduk )
nanti nanti lah aku tachap . kasi nampak daring .
ramai la jejaka mau follow blog aku .
kasi letak porn porn sikit . bling bling sikit . baru maju .
istighfar weyh .
tapi itu lah hakikat teens sekarang . not all . but few .
BABAK 4


sambil layan lagu Family Potrait by Pink .
aku sedang menaip .
keyboard da macem lari lari abjad nya .
penaipan aku pon sangkut sangkut .
cis !
ketidakmenjadian meneruskan penaipan .
(senyum angkat bibir belah kanan atas sikit)
BABAK 5


kadang kadang kalo plan ta menjadi .
kita hanya mampu . "hmmmmmm . . . . na buat macem mana"
tapi manusia akan sedar bila mereka buat sala .
aku jua begitu .
ta sala kan sapa sapa .


kalau na bercerita memang berbabak babak kot .
aku mau berSYSTEM dulu .
tapi itu lah .


aku na advertise sikit muke Pemakan Tegar .
kalau jumpe 'minah' nie dgn cara makan nya begini .
pohon beredar . ta tegor pon tape . haha .
da kalah Cookie Monster .


Si Pemakan Tegar




:)

Saturday, October 16, 2010

Meditasi

macem macem la .
tape kalau sekali sekala .


aku prefer bermeditasi bersama buku buku .
tapi buku yg kali ini .
wow !


u guys check this out .
here my collections .
out of ma 15 books .
here got just only 2 i wanna suggest here .


try la korang .
ta sala perhabeskan seratus dua .
untuk sesuatu yang mungkin menjadikan kita rase berjimba .




by Fynn Jamal 


by Mohd Jayzuan 


korang boley book copy korang .
just click di sini  . 


tapi jgn di lupa .
pada kitab* Dia yg sudah tersedia .
sesungguhnya ketenangan di dalam itu lebih sempurna .
untuk di abadikan selama nya .


:)

Sunday, October 3, 2010

1st overnight

haaaa ...
na cakap 1st overn8 memang saya tipo awak awak sume la kan .
tp dier menjadi 1st when it's comes with someone yg saya ta pena overn8 dgn nya ;)

1st overn8 ngn shahir (my yayang) really unexpected taw taw 
kiteorg overn8 area Melaka jer , ta jaoh pon ,
tp the moment there wowww !
haha ;D

1st jumpe ,
tunggu punyer lame la kat Melaka Central ,
'atox' jln memang lambat , haha
tp dier buat trick pulak time sampai ,
da duk belakang pon , still call'n me , ask'n ,
"yayang kat maner nie ? yayang kat maner nie ? "
eeeee .. hempok kang baru taw , haha

pas tue kiteorg gerak ,
time naek jer kete , 
buley pulak na reverse tapi pakai gear 1 ,
mengelaba punya 'nenek' , haha
buat lawak jer .

berikut conversation :
"eh , kete nie begerak ke depan"
"haaa .. eh , nad ingt kete sebela yg kuar"
"ala .. buat relex suda .."
"maner ade mane ade , nad cool jer"
"hahahaha ..."
"gelak pulak , tp tp tp kite mau pegi mane nie ?"
"ta tahu la .. nad rase ?"
"saya lapa la awak ..heee"
"owh ok ok ok , sebap awk tunggu lama yea ?"
"heee .. ye laa , lambat sgt !"
"hahaahahahaha" * gelak sama sama

lepak jer kat kedai mamak ,
giler sempoi*
ape saya makan , sume dier na tiru , haha
makan kuew tiaw goyeng , giler sedap* sampai ta abesh ;P
tp bungkus , maner la tahu lapa kat mane mane , heeee

time duduk jer in front means face to face with him ,
dier start la stare at me , eeeeee , malu lah !
pas tue kalo saya perasan dier slalu ckp ,
"nad , cael syg nad taw , t kite kawin taw taw"
"nad ta cukup umo lagi laa"
"memang laa , i mean bukan la sekarang 'nenek'.."
"hahahahhaha" gelak sama sama*

kiteorg lepak lepak kat Dataran Pahlawan,
on9 jer , shahir bawak lappy, saya yg suruh dier bawak* ;P
layan jer video, install'n software, share'n fav clips, 
shahir nyanyi tok saya , saya nyanyi tok dier , heee ..
suare ta sedap pon* ;((
shahir share yg dier cover lagu lagu ,
best siot* ta tipu , tp saya ta puji pon depan dier . haha
pas tue main 'some mechanic mechanic some flower'. haha

pas tue g kat maner ntah name tempat tue , 
yg ade jam besar tue* 
capture'n pic with him , share'n cerita cerita , 
lame jugak la kat citu , tp best banyak gelak banyak lawak banyak lah !
hahaha
tibe tibe ujan giler lebat , lepak jer dlm kete , shahir on9 pakai mini opera jer ,
lappy da abesh b3 , haha
saya buat buat titow at bahu dier , dier ngah on9 jer , dier ckp saya buat derk jer ,
mean saya da tido la konon* haha
cian 'atox' saya ckp sorg sorg , 
tp dier keep kiss'n my dahi , n i knew tht he loves me damn much , cheeyyyy*
tp betol la . ta tipu ;))

then break1st kat mc'D,
saya ajak makan mamak ta na, demand punya 'atox'
break1st jer da burn rm20 kot .. buley makan nasi lemak 12 bungkos tue , haha
saya tengok tade org sgt kat mc'D tue . then , ..
"eeeee .. rase mcm na maen la gelongsor tue yayang"
"tue tok budak budak laa"
"nape nape ? saya budak kan kan ?"
"awk tue 'nenek' , t tulang patah , saya susa taw taw"
"hahahaha , ok ok , ta maen ta maen" 
pas tue lepak jer kat tepi pantai* pantai ker ? ? ntah . haha
na on9 tapi lappy da abesh b3 , padan muke ! haha
amik gambar je la , pas tue , ader tikus besar , 'atox' takut tikos , saya gelak jer . haha 

mall bukak dlm pukul 10am kan kan ? ?
ta tahu mau buat ape , round round dulu la ,
kalo mau jln jln mesti pakai kete , t 'ma yayang' sakit kaki . heee
dier mara saya bawak kete laju laju.
dier ckp saya 'gangster' kalo dlm kete. haha
saya suke dier mara .
pas tue , dier akan cakap .
"yayang ta mau la naek laju laju , t kaki cael patah lagi macam maner ?"
"ok ok ok , da ta laju" tp speed-meter 100k/j * haha

pas tue , g tengok wayang ,
citer Devil , best! 
beli 2 tiket , tapi time tengok wayang macam beli 1 jer tiket . haha
dier kepenatan kot , tetitow laa tue* haha
time nie saya pulak ckp sorg sorg . haha 
'atox' balas dendam yea. tp when da time he sleep'n , sweet la. hehe
tp time fon dier ring'n , dier terus bangun then jari dier tekan tekan mcm kat tgn dier ader fon . haha
mamai la tue baru bangun , saya gelak jer . haha
but he stiil sweet ;))

ok da pukul 2.30pm,
it's time for leave'n ;((
ta mau ta mau , eeeeee
saya anta dier kat kampus , tp mcm na nangis laa ..
waaaaaa ..
pas jer anta dier , my tears roll'n streamly ;'((
ta tahan la ta tahan laa ! eeeee


ppssstttttt :
nad mitak maap taw selalu ajak ajak yayang g jln jln,
sampai yayang sakit kaki, tp yayang ta bawak tongkat
nad ta kesa pon yayang pakai tongkat ke ta , nad mau ngn yayang jer.
tht's all , 
tp nad mau yayang tahu , nad loves u , n i do . ;))
fullstops!