Friday, October 22, 2010

Ketidakmenjadian

korang da bace belum buku yang aku suggest itu hari ?
(muke toya je)


ta mengapalah .
ta kesakan sapa sapa pon .


aku na bercerita pasal aku jer .
kalau bosan ta payah bace .
sekali lagi di ulangi .
"TAK PAYAH BACA"


banyak perkara atas dunia ni .
apa yang kita plan kan ta semesti nya menjadi .
percaya ta ?
aku percaya .
(senyum sambil geleng geleng kepale)


aku plan mau amik saja 'atox' aku kat campus dier .
pada itu malam .
makaih !
buley kene tahan pulak kat mak guard yang ala ala pangkat Major .
'atox' aku da turun dari blok dier .
da sampai post guard pon .
apa pasal tarak buley angkut dier  keluar ?
memang na makan selipar*
tapi last last keluar jugak but with lots of 'ah .come on.'
aku harapkan mak guard tu ta naik pangkat .
sebap dier akan lagi menyusahkan org ramai yang mybe urgent dlm perihal mereka .
BABAK 1


azam aku ta balik rumah .
memang ingat menjadi pada awal nya .
tapi memang menjadi kot .
belajar la dengan Aisyah .
MAT222 . berCTU .
tapi time berCTU aku macam over does ubat tido .
Aisyah selalu cakap .
"nad ko bace CTU , jgn bagi CTU bace ko"
pelik kan ? tapi aku paham .
da start dum dam dum dam 
(bunyik guruh)
plan aku agak agak mau khatam CTU menjadik ta ?
anasir anasir dari bilik memang MANTAP .
plan aku berkecai kot .
BABAK 2


marilah korang berkenalan dgn kawan saya nie .
aku gelarkan beliau Abg Pian .
(ejen kereta termasyur)
dier suruh aku beli perencah nasi goreng .
yang harga nya 50sen/1 sahaja .
aku carik punya carik . ta jumpe .
up dari 50sen dier cakap mahal . ok layan .
tapi kami kami* berkaraoke dulu .
ingat 7e ade . tade rupe nya .
aku call Abg Pian . ayat last dier buat aku rase bersala doe .
"ko balik la nad . bagi kunci kat uptown."
Abg Pian saya mintak maap . 
BABAK 3


kalo korang perasan la kan .
template blog aku nie mcm ta menjadi .
tambah tambah header . da nampak macem harem .
aku pon na gelak jugak .
(gelak muke tunduk )
nanti nanti lah aku tachap . kasi nampak daring .
ramai la jejaka mau follow blog aku .
kasi letak porn porn sikit . bling bling sikit . baru maju .
istighfar weyh .
tapi itu lah hakikat teens sekarang . not all . but few .
BABAK 4


sambil layan lagu Family Potrait by Pink .
aku sedang menaip .
keyboard da macem lari lari abjad nya .
penaipan aku pon sangkut sangkut .
cis !
ketidakmenjadian meneruskan penaipan .
(senyum angkat bibir belah kanan atas sikit)
BABAK 5


kadang kadang kalo plan ta menjadi .
kita hanya mampu . "hmmmmmm . . . . na buat macem mana"
tapi manusia akan sedar bila mereka buat sala .
aku jua begitu .
ta sala kan sapa sapa .


kalau na bercerita memang berbabak babak kot .
aku mau berSYSTEM dulu .
tapi itu lah .


aku na advertise sikit muke Pemakan Tegar .
kalau jumpe 'minah' nie dgn cara makan nya begini .
pohon beredar . ta tegor pon tape . haha .
da kalah Cookie Monster .


Si Pemakan Tegar




:)