Saturday, October 23, 2010

Pemergian

ini hari .
bertarikh 23/10/2010 .
genap hari jadian beliau yang ke-19 .


tapi setiap kali teringat kan .
rase seperti semalam .
bergaduh . bergurau . berkarok . berbaling bantal . 
bertiduran satu katil tiba tiba jatuh tergolek .
bergelak sakai . bergerak ke kelas bersama .
berstudy bersama walaupun ta genap 1 sem .
dan banyak "ber" kalau mahu di teruskan lagi .


beliau pergi meninggalkan aku .
dengan menghidap TB .
pada 18/11/2009 . 
masih terlalu awal bukan ?


tapi harta yang beliau berikan akan aku abadikan .
The Necklace . (aku gelarkan benda alah tu )
akan di pakai ke mana mana .
tanda beliau bersama dengan aku seperti selalu .
picture header blog aku . kalau korang perasan . aku memakai nya .
the way appreciated a gift . 


di station Plaza Rakyat . aku di sapa . seorang nigger .
macam mana boley sapa aku pon ta tahu .
aku menikmati kegemaran Fillet-O-Fish mc'D sambil mencangkung .
giler buruk bunyi*
suddenly ,
"excuse me . how can i get here miss ?"
"after this got train from Sri Petaling , get in there"
"just that ?"
"yeah , be alert , coz that place stated after this next station ."
"oh . haha . thanks . nice necklace then ."
(aku diam sambil pegang The Necklace)


aku ta tahu .
maybe cara nigger puji orang berlainan bangsa dgn mereka .
tapi macam kurang ajar kan , aku diam je .
aku panggil balik si nigger tue .
"hey buddy ! be alert k"
(sambil buat tangan simbol 'peace' then macam na cucuk mata aku)
dari jauh .
"okay !"
(sambil menunjukkan simbol 'ok')


keadaan yang sama berlaku .
when da time beli baju 'atok' . di Hi Style .
sambil menunggu 'atox' fitting baju yang di rasakan sesuai .
agak kebosanan . 
aku buat buat tanyer apek pekerja kat kedai tu .
"ni new arrival design ke ?"
"yup , fit dgn u la . kurus ."
"owh . i on je . my boy tue ."
hahaha (gelak sama sama )


dier bercerita pasal kedai dan past kemalangan that happened to him .
bukak cerita pasal kemalangan .
sebap dier tengok scar kat lengan 'atox' .
tp end of his story .
"really hurt ok . but , nice necklace anyway ."


sambil makan bersama 'atox' .
"cantik lah rantai tue . sape bagi ?"
berkaca jugak lah mata aku na ceritakan dekat 'atox' .


kenapa perlu "nice necklace" ?


harganya tidak seberapa .
design nya pon ta se gah Habib Jewels .


kalau dah ramai yang memanggil nya "nice necklace" .
betapa aku rasa kehilangan seorang kawan yang "nice" .
(berhenti menaip menggosok dahi)


apa aku mahu buat ?
bersolat untuk beliau sudah .
bersedekah surah untuk beliau sudah .
berdoa kesejahteraan untuk beliau sudah .


setiap yang hidup pasti akan mati .
celakalah! mereka yang menidakkan Qada & Qada' itu .


bagi aku .
leaving is normal . memorizing is compulsory .
Nur Akma Azmiera dalam ingatan .


bersama Beliau